PKS Cargo
strzałka
22 października 2024

СКЛАД ТИМЧАСОВОГО ЗБЕРІГАННЯ – МИТНА ПРОЦЕДУРА В ПОЛЬЩІ







СКЛАД ТИМЧАСОВОГО ЗБЕРІГАННЯ – МИТНА ПРОЦЕДУРА В ПОЛЬЩІ





Пропонуємо вам ознайомитися з короткою статтею, в якій ми обговорюємо переваги використання складу тимчасового зберігання – чудового рішення для імпортерів. Зупинимося на ключовому питанні, а саме на ролі цієї процедури в процесі імпорту. Крім того, у зв’язку зі збільшенням кількості запитів від наших клієнтів на цю тему, ми вирішили роз’яснити ключові моменти в одному місці.

Що таке склад тимчасового зберігання?

MCS – це концепція, яка набирає все більшої популярності в індустрії TSL, проте, в першу чергу, це стратегія, яка значно полегшує процес імпорту. Основною метою є зберігання товарів під митним наглядом, що дозволяє імпортерам уникнути бар’єру, пов’язаного з необхідністю негайного подання митної декларації.

Принципи роботи складу тимчасового зберігання:

– МЛС дозволяє зберігати товари максимум 90 днів. За цей час мають бути виконані всі митні формальності, і товар має бути або задекларований для митного оформлення, або переміщений на митний склад.
– Для того, щоб помістити товари на зберігання, вони повинні бути задекларовані на підставі DSK (декларації на тимчасове зберігання).
– У виняткових випадках декларація DSK може бути замінена іншими документами, наприклад, вантажним маніфестом, зведеною декларацією або іншими товаросупровідними документами.
– Поки товари зберігаються на складі, власник може мати до них доступ, але не може вносити жодних змін. Це стосується зовнішнього вигляду товару, його характеристик та упаковки.

 

Різниця між складом тимчасового зберігання та митним складом

Митний ліцензійний склад – це місце зберігання товарів з країн, що не входять до ЄС, яке дозволяє відтермінувати сплату митних зборів та податків. На відміну від МЛС, тут товари можуть зберігатися без обмежень у часі. З іншого боку, МЛС використовується тоді, коли імпортер не може негайно задекларувати імпортовані товари на митниці. Максимальний термін становить 90 днів, а недекларування призводить до переміщення товарів на митний склад.

Таким чином, склад тимчасового зберігання є незамінним інструментом для імпортерів, що дозволяє гнучко управляти товарами, коли необхідно дочекатися успішного проходження процедури митного декларування. Безсумнівно, з метою повного захисту інтересів імпортера варто розглянути можливість використання цієї стратегії при імпорті з-за меж Європейського Союзу.

Чому PKS International CARGO S.A.?
– Ми застосовуємо індивідуальний підхід до кожного клієнта, завдяки чому пропонуємо оптимальні митні, транспортні, експедиторські та логістичні рішення.
– Незліченна кількість оформлень і перевезень означає, що ми постійно вдосконалюємо наші послуги та підвищуємо якість обслуговування клієнтів.
– Ми розвиваємо дружні та партнерські відносини з нашими клієнтами і зосереджуємося на ефективному та комплексному виконанні доручених нам завдань.
– Завдяки високому рівню митних гарантій ми надаємо забезпечення митних та податкових платежів при імпорті та транзиті товарів, що перевозяться автомобільним, залізничним, морським та повітряним транспортом.